måndag 26 augusti 2013

lördag 17 augusti 2013

Tekoppar till havs

I måndags förmiddag låg jag på knä i hallen på jobbet och hjälpte barnen att dra ner galonisarna över gummistövlarna. Jag reste mig upp, satte mig ner på en bänk och skulle precis dra upp en krånglig dragkedja när det plötsligt snurrade runt i huvudet. Sedan dess har jaf varit i stort seet konstant yr och illamående även om kulmen kom i onsdags kväll när jag inte ens kunde sitta ner utan att det både snurrade och gungade.

När jag försökte beskriva känslan har jag sagt att det känns som att sitta i en av de där Snurrande Tekopparna på ett nöjesfält, om nöjesfältet i fråga låg ute till havs och samtidigt gungade upp och ner på vågorna. I tisdags när jag först gjorde denna liknelse slöt jag ögonen och förde handen i en vågrörelse framför ögonen. Det var nog för att jag skulle drabbas av en våg av illamående och dimpa ner på en soffa.

Det var först förra hösten som jag började drabbas av denna akuta yrsel. Tidigare har mina MS symptom mestadels bestått av känselstörningar, minskad styrka också självklart den här bedövande tröttheten. Men nu verkar det som om jag även ska ha fått något fel på balansen och/eller problem med yrsel. Jag har fortfarande svårt att avgöra vilket som är vilket men skulle tro mer på yrsel än några större balansproblem.

tisdag 6 augusti 2013

Lätt som en plätt

Ärligt talat så vet jag inte varför jag läst så många som sagt att en revbenstatuering är det värsta de har varitmed om för jag kände knappt något. Efter en och en halv timma var den färdig och då hade jag på sin höjd känt ett lätt rivande som kom och gick i omgångar medan det resten av tiden mest vibrerade från maskinen. Antingen är min smärttröskel enormt hög eller så är alla andra mesiga.