onsdag 6 oktober 2010

Vilket jävla jippo

Ja, ett PR-jippo, för vad annars kan man kalla det faktum att samtliga 20 Sverigedemokrater marscherade ut ur Storkyrkan igår då riksdagen öppnades. För den som levt under en sten och ännu inte hört talas om spektaklet, så var anledningen att biskop Eva Brunne i sin predikan talat om rasism och hur detta inte bör få finnas i en demokrati, varpå SD som ett gäng tjuriga småbarn stoampade ut ur kyrkan i samlar trupp.

Jag läste om det redan igår på nätet och reagerade inte bara på hur löjligt självgod partiledaren såg ut när han ledde sitt lilla gäng från kyrkan, utan även hur några av hans hejdukar försökte lägga fram det som att de alla tjugo hade känt sig utpekade av biskopens tal och att politik inte borde blandas med kyrkan. Det enda jag undrade var hur länge de planerat det här lilla skådespelet och om de klappade sig själva på axeln nu.

Det vore ju inte första gången SD ställt till med en uppståndelse, allt för lite fler spaltmeter i tidningarna, men det här var ju ynkligt till och med för dem. Först att ha partiledaren strutta runt i sin folkdräkt och tala om hur man ska ju vara fiiin när man är bland kungligheter, och sedan skämma ut sig själv och hela sitt parti genom att bete sig som småbarn när biskopen talade om hur vi inte kan acceptera rasism i vårt land.

Inte för att det tar mer än en halv hjärncell för att folk ska börja kolla ihop alla uttalanden om främlingsfientlighet med SD, men jag har lite svårt att tro (som en av hejdukarna försökte påstp) att samma tanke dök upp i tjugo olika huvuden trots att de satt utspridda i kyrkan. Nej, jag tror fortfarande det var ett jippo och vad SD än säger om sin politik så är de helt klart medvetna om vilka rasistiska skitstövlar de verkligen är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar