söndag 21 mars 2010

Familjekväll

Igår var det dags för familjen att samlas hemma hos brorsan, äta tacos och kolla på film. Efter en smarrig middag så flyttade vi oss till vardagsrummet där vi hann med att se två filmer som brorsan och syrran hade hyrt tidigare på dagen; Knowing med Nicholas Cage och Surrogates med Bruce Willis. Båda filmerna var riktigt bra, särskilt den andra filmen, men båda slutade konstigt. Förutom det så var de riktigt sevärda.

Den första filmen hade en del skrämmande stunder och obehagliga ljudeffekter, viskande röster och en liten flicka som klöste fingrarna blodiga genom att krafsa på en dörr. Filmen handlade om världens undergång och om ett femtio år gammalt papper skrivit av den lilla flickan där hon förutspådde alla större katastrofer. Nicholas Cage hittar detta kodade papper och inser att världens undergång bara är några få dagar bort.

Den andra filmen utspelade sig i en värld där människor knappt gick utanför dörren. Istället tillbringade de all sin tid i en så kallad stimstol varifrån de styrde sina surrogater, robotar som levde deras liv så att de slapp utsätta sig för diverse sjukdomar och liknande. Bruce Willis spelar en FBI-agent som ska utreda ett mord där surrogaten mördats och människan i stimstolen dött, något som inte ska kunna hända egentligen.

Båda filmerna var som sagt bra men jag gillade den andra filmen bättre, Bruce Willis är i min mening snäppet skarpare som skådespelare än Nicholas Cage och handlingen var inte lika läskig vilket är ett stort plus i min bok. Däremot så vinner Knowing några poäng på att Rose Byrne är med i den och jag tycker hon är en underbar skådespelerska. På det stora hela så är det två filmer jag kan rekommendera för en trevlig filmkväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar