lördag 25 september 2010

Heja Hägglund

Läste en artikel på Aftonbladets hemsida imorse som jag kände att jag ville skriva något om. Det verkar som att Göran Hägglund äntligen har sett ljuset och insett att de sjukförsäkringsregler som han och hans regering införde under sina förra mandatperiod, faktiskt är för hårda. Tyvärr verkar det inte som att Cristina Husmark Pehrsson (vilket jävla pretentiöst namn), den som är ansvarig för systemet, håller med.

Jag kan ju inte säga att jag är förvånad att hon nu backar om sitt löfte innan valet att genomföra en snabb utredning av reglerna och istället vill skjuta på något slags beslut ända fram till maj nästa år. Vallöften vet ju det minsta barn att man inte ska tro på, det är därför man blir så trevligt överraskad när de faktiskt genomförs. En annan trevlig överraskning var Göran Hägglund som gav sin kollega mothugg.

Det är väl ingen hemlighet att Centern, Folkpartiet och Kristendemokraterna i mångt och mycket är som en liten nickande ja-sägade skara som väntar snällt vid husse Moderaternas fötter på att bli tillkastade några smulor då och då. Men till Husmark Pehrssons beslut säger Hägglund stopp, även om han på politikervis självklart gör det otroligt diplomatiskt för att inte stöta sig med vare sig husse eller väljarna.

"Regeringen kan självklart inte bara sitta på läktaren. Är det så att människor kommer i kläm för att reglerna är felaktigt utformade, då ska vi ändra på detta. Den som är sjuk ska naturligtvis ha ersättning, det är en självklarhet för oss. Vi vill inte göra det besvärligt för människor, de ska ha det stöd de kan få, säger han till Aftonbladet."
Märk att han använder orden "är det så att" istället för att faktiskt erkänna att människor hamnat i kläm, fallit mellan stolarna, blivit förnedrade och psykiskt torterade under de senaste fyra åren. Jag ska däremot erkänna att han räddade sig själv lite när han även sa; "
Den radda av ärenden som uppmärksammats visar att vi behöver agera.
" Det tro fan att de behöver agera, synd bara att insikten kom såpass sent.

Nu hoppas jag bara att knähunden inte blir nedpiskad av husse utan faktiskt lyckas göra situationen obehaglig nog att Husmark Pehrsson och hennes gäng av utsugare ska backa och ge oss något slags svar innan året är slut. Jag är däremot en aning oroad över att löftet enbart gäller de "
orimligt hårt drabbade
" för då är vi tillbaka vid att enbart gälla de som har några månader kvar att leva och glömma resten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar