torsdag 30 augusti 2012

Det är inte roligt att ha katt

Efter att för trehundrafemtielfte gången fått kattkiss på min morgontidning eftersom en av mina katter vägrar gå på toaletten om han inte absolut måste, har jag nu fått nog och lyft av locket från kattlådan. Tyvärr är det inte så enkelt eftersom detta medför sig ett annan problem, nämligen att katt nummer två ställer sig upp under tiden som han kissar och det blir kiss på väggen bakom.
Säkerhetsåtgärder
Innan jag hade lådan med väggar löste jag detta genom att packa in hela området runt lådan med tidningar precis som på bilden ovan men detta betyder bara att jag måste byta tidningar varje dag. Men efter tips från coachen (mamma) ska jag skaffa bokplats och sätta upp på väggarna runt lådan. Då är det bara att torka av och behöver inte bytas lika ofta som tidningarna.

Slutsatsen av min dag är att DET ÄR INTE ROLIGT ATT HA KATT! De är världens goaste, underbaraste katter men de har vissa beteenden som driver mig till vansinne. Skrikandet mitt i nätterna kan jag leva med, deras konstiga matvanor har jag lärt mig förstå och klösandet på tapeterna kan jag parera, men deras toalettbesök är inte roliga att städa upp efter.

Tillägg: Självklart två minuter efter att jag publicerat detta inlägg hör jag ett väldigt krafsande inne på toaletten och när jag går för att undersöka har katten som toalettvägrat varit på lådan, bajsat och sedan krafsat ut ungefär en halv liter sand på golvet. Jag är bara glad att jag la dit extra tidningar på golvet så att jag bara behövde hälla tillbaka i lådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar