fredag 31 augusti 2012

Tjurjakt

Nog för att man har hört att danskar ska vara ovana vid och ibland även rädda för vildlivet vi har här i länderna norr om dem, så måste jag ändå säga att dagens lilla nyhet i Aftonbladet tog priset. Den danska jägaren på anordnad jaktresa fick syn på några vildsvin och avlossade tre skott mot dem. Det visade sig vara hornförsedda tjurar på vardera 800 kilo, betydligt större än ett vildsvin.

Tydligen hindrar inte det faktum att folk inte kan se skillnad på tjur och anka dem från att vilja ha en bössa och skjuta hej vilt omkring sig tills de träffar något. Jag antar ju ändå att den här mannen hade för avsikt att skjuta vildsvin, att det var målet med jaktresan. Borde han inte då, innan han lämnade hemmets trygga famn, ha tagit reda på hur djuret han ska skjuta ser ut för att undvika misstag.

Fast det är klart, även om han missade denna vitala detalj så borde han väl ändå vetat hur en tjur ser ut. De har boskap även i Danmark och inte kan väl ens den mest inbitne storsdadsbo ha missat böckerna från sin barndom med bilder på hästar och kor. Eller så kanske den danske jägaren tänkte som ett litet barn och gav allting med fyra ben samma namn innan någon rättade honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar