fredag 1 januari 2010

Snö, snö, snö!

Folk som inte uppskattar snö vet inte hur man lever, så enkelt är det. De som klagar på att det kommer några millimeter, centimeter eller decimeter snö, de hade nog inte en särskilt lycklig barndom. Antagligen fick de aldrig åka pulka eller kasta snöbollar eller sitta och mysa med en mugg varm choklad och en ostmacka medan de tittade på snön som föll utanför fönstret. Jag vet att jag är äckligt positiv, men snö är den bästa nederbörden.

Inte ens den mest pessimistiska personen i världen kan titta ut på all den vackra snön och bara se något negativt med den - och en annan sak. Det verkar faktiskt som att folk med körkort är de som hatar snö mest av alla. Jag kan förstå att det inte alltid är så roligt att köra när det är halt och absolut inte när det är moddigt, men det är väl ändå ingen anledning att hata snö och önska att den försvann så snabbt som bara möjligt?

Nu tycker jag att alla ska vara extra positiva resten av vintern, hur länge den än varar, och uppskatta det faktum att vi fortfarande får se en riktig vinter då och då. Alla tråkmånsar som bara tycker snö är fint på julafton men önskar sig gröna gräsmattor resten av vintern, de borde ge sig ut i pulkabacken för några timmars skoj. Eller åtminstone koka sig lite varm choklad och njuta av allt det vackra, vita som lyser upp.

1 kommentar:

  1. Jag har körkort och tycker det är jätteroligt att sladda runt i snön :). Hunden älskar också snön :)

    SvaraRadera