fredag 14 augusti 2009

Skrattretande eller bara sorgligt?

Teologen Richard Swinburne lär ha sagt "om Gud besvarade de flesta böner för att en anhörig ska tillfriskna från cancer, skulle cancer inte längre vara något problem för människan att lösa". Det är ett otroligt fegt påstående, allt för att bortförklara Guds brist på handling. Vill Swinburne påstå att den mänskliga rasen mår bättre av att se medmänniskor lida, eftersom vi måste kämpa för att finna ett botmedel?

Rätta mig om jag har fel, men jag tror de allra flesta nog hellre skulle vilja ha sina nära och kära friska - och jag tror nog att cancerforskarna kommer vara lika glad (ja, säkerligen gladare) när de väl hittar ett botmedel, som de är nu medan de fortfarande söker efter det. Det är ju inte som att vi människor kommer bli lata och bekväma av oss bara för att vi inte längre behöver oroa oss för att drabbas av sjukdomar.

Man tycker ju att en allsmäktig, allvetande Gud borde veta det om sin så kallade flock. Borde han inte känns oss bättre än så vid det här laget, och veta att människan alltid kommer hitta nya mål att sträva mot - och nog måste det finnas strävansmål att uppnå utan att människor ska behöva lida under tiden. Fast egentligen är det ju meningslöst att ens diskutera detta, troende kommer fortsätta komma med sina bortförklaringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar