lördag 9 januari 2010

Vilken jävla cirkus

Som boende i Trollhättan just nu handlar mycket om Saab och GM och vad som kommer hända härnäst. I min förbannade mening så styrs GM av ett gäng skurkar som aldrig haft för avsikt att sälja Saab, vad de än sagt hittills. Varför skulle de annars meddela att de börjar avvecklingen av fabriken innan de ens hunnit gå igenom de sista buden från intresserade köpare? Det känns ju inte som att de har rent mjöl i påsen.

De kan snacka hur mycket de vill om att de tänker gå igenom de inkomna buden under tiden som de avvecklar, men det känns ju som en sådan uppenbar lögn att man nästan skäms å deras vägnar. Allt snack om att de säljer till vem som helst som kan visa upp pengarna, och sedan ändå säger nej gång på gång medan de febrilt kämpar för att starta avvecklingen så snabbt som möjligt, verkar det som att de någonsin menade att sälja?

Visst, Saab har gått med förlust och GM vill inte behålla företaget, men det är ju faktiskt inte det som den här affären handlar om längre. Nu handlar det om att de inte bara vill göra sig av med Saab, de vill inte att någon annan ska få det heller - och det är precis det jag sagt hela tiden medan den här cirkusen pågått. Det är nog tyvärr så att Saab kommer gå i graven eftersom GM inte vill att någon får Saab på fötter och skapar en konkurrent.

Det är det som detta handlar om. Just nu kanske Saab inte är konkurrenskraftiga så jag förstår de som anser att detta argument är löjligt, men saken är ju den att Saab faktiskt har potential. Personligen tror jag att det är detta som GM är rädda för, att de om ett par år ska få en konkurrent värdig namnet om de säljer Saab idag. De har ju inte direkt råd med dalande försäljningssiffror med tanke på deras redan dåliga läge.

2 kommentarer:

  1. Cirkus var rätta ordet. GM saknar ju totalt känslor för alla Saabanställdas framtid. Det är så jäkla tydligt att de är skitskraja för att någon annan ska lyckas och därmed vägrar att sälja. Så otroligt fult spel de kör. Men en sak som är säker är att de blir deras egna fall, de har inte levt upp till sin del. Så de kan nog räkna med en fet bojkottning av tusentals människor som de sviker. Ingen kommer köpa deras produkter framöver, J*kla pack. Grrrr blir så lack!!!!
    Heja Anne, bra inlägg här:)

    SvaraRadera
  2. Gott nytt år! Bra att du har jävlar anamma, det kommer man långt med:)

    SvaraRadera