måndag 9 april 2012

Oteknisk och smått paranoid

Nu på kvällen bestämde jag mig för att se en film och satte en skiva i DVD-spelaren. Ingenting hände dock, skärmen förblev svart trots att spelaren helt uppenbart var igång och fungerade som den ska. Jag trodde att felet möjligen låg hos en kabel eftersom den svarta skärmen flimrade när jag vickade på kabeln, och jag bestämde mig för att undersöka saken.

Efter att ha dragit fram ficklampan, bytt batterier i den, ryckt och dragit och tryckt till en massa kablar var skärmen fortfarande svart. Aha, tänkte jag och fick för mig att kolla om min Wii fungerade, så jag drog ut de tre småsladdarna (ni, vet, röd, gul och vit) och satte i de som hör till Wii-konsolen. Ja, alltså de som jag trodde hörde till Wii i alla fall.

Det visade sig att de var sladdarna till konsolen som suttit i hela tiden efter mitt träningspass i fredags. Inte så konstigt att DVD-spelaren inte fungerade. Som grädde på moset upptäckte jag även att jag glömt en spisplatta påslagen när jag var i köket och letade efter ficklampan så idag var verkligen inte en av mina mer briljanta dagar.

På ett sätt var det kanske tur att det krånglade med planen att se en film, annars hade nog spisplattan stått på i ytterligare några timmar, i värsta fall hela natten eftersom jag sällan är i köket på kvällarna. Nu kommer jag säkert vara jättenojig ett bra tag framöver, springa och kolla spisen stup i kvarten ända tills jag hittar något annat att oroa mig över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar