torsdag 26 juli 2012

Bort med sandstrand, skog och djurliv!

Varning: Bör antagligen inte läsas av lobbyister för handikappades rättigheter eller snusdroppande bönner

I dagens morgontidning TTELA är det ett helsidesuppslag om handikappanpassade badplatser, eller snarare bristen på dessa, i mitt närområde. Jag tycker att tillgänglighet för alla är helt riktigt men tyvärr var den här artikeln droppen som fick bägaren att rinna över efter flera veckor av insändare och artiklar om hur naturen minsann ska anpassa sig efter oss och inte tvärtom.

Som varje sommar började det med hur måsar och kajor förstör folks sovmorgon med sitt skränande och borde skjutas, och slutade idag med en fullkomligt idiotisk artikel om hur "offentliga platser är till för alla, men alla kan inte utnyttja dem. Ibland är det naturen själv som sätter krokben". Vilket ju kan låta sunt tills man läser resten och inser att än en gång ska naturen anpassa sig.

För visst fan ska alla som sitter i rullstol eller går med rullator får komma till en strand, en utan sand då eftersom det är svårt att köra i enligt vice ordförande i lokala DHR. Helst ska väl alla sandstränder asfalteras, precis som breda, fina asfalterade vägar ska läggas ner i skogen. För inte fan ska väl människan behöva begränsa sig när det är så lätt att tvinga naturen att göra det istället.

Som personen som på insändarsidan i tidningen skrev att måsar gärna fick finnas så länge de hölls borta från befolkade områden och det inte fanns för många av dem. Eller hela den tröttsamma vargdebatten mellan skjutglada, snusdroppande bönner och politiskt korrekta töntar som aldrig sett en varg eller något annat vilt djur i hela sitt liv. Vilken sida man än är på så är det djuren som anpassar sig.

Vi människor breder ut oss, tar för oss och beter oss som riktiga översittare, vare sig det gäller att skjuta av vargar eller kräva att hela världen anpassar sig efter våra behov. Den dagen då jag kanske inte kan gå längre så får jag väl för fan inse att mina dagar av att bada i havet eller ströva i skogen inte längre är lika självklara som idag, att jag också måste anpassa mig efter omständigheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar