tisdag 7 februari 2012

Förkylningar och följdsymptom

För lite mer än en vecka sedan började jag bli förkyld, antagligen nedsmittad av en kollega som varit sjuk flera gånger den senaste månaden. Jag har hostat och snörvlat lite på jobbet, haft lite feber på kvällarna och en och annan släng av huvudvärk men ingenting som har fått mig att vara hemma. Idag tog det roliga slut och jag blev tvungen att sjukanmäla mig imorse. Inte så mycket på grund av förkylningen som skovet.

Det verkat tyvärr så att min förkylning triggat ett MS-skov, jag känner det i hela kroppen men mest av allt på vänster sida, min problemsida. Armen är mer bortdomnad än vanligt och jag har lite svårt att gå. Det får bli några dagar hemma nu och om det blir värre... jag har faktiskt ingen aning vad jag ska göra då. Åker man till akuten eller? Jag har aldrig fått ett så här stort skov sedan innan jag fick min diagnos.

Det skov som ledde till att jag kom under utredning och fick diagnmosen var långt värre än detta så klart, men när jag väl kom iväg till neurologen och de var säkra på vad jag hade, såhade jag gåt med skovet så länge att det var på tillbakaväg. Nu när jag vet att jag har MS har jag ingen aning om vad som görs åt ett akut skov och om det jag har är någon mening med att åka ill akuten med. Spännande värre.

3 kommentarer:

  1. Är det inte så att du kan höra av dig dit du går hos neurologen? Man kan ju få kortisonbehandling mot skover har jag för mig så att det lugnar ner sig eller går tillbax.

    SvaraRadera
  2. Visst kan du åka till akuten om du får ett skov. Precis som Pernilla skriver så kan du få kortison som förkortar och lindrar skovet. Som tur är har jag aldrig fått något skov vid förkylning men det har förstås hänt att jag känt mig lite sämre i min MS några dagar. Hoppas du snart kryar på dig!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej,
    Hoppas du kryar på dig snart. Jag har aldrig skrivit någon kommentar här tidigare, men läser en del MS-bloggar då min man har MS. När han hade feber för ett par veckor sedan blev hans MS-symptom mångdubbelt värre. När han blev frisk återgick det till hans "normala" nivå. De kallar det tydligen falska skov, eller pseudoskov.

    SvaraRadera