söndag 5 februari 2012

Upp och ner, ner, ner

I helgen var jag bortbjuden på festligheter i den stora staden i väst. Jag tog tåget ner på fredagseftermiddagen och var framme i god tid för att hinna med både middag med min vän vars fest det var och även göra allt det tjejiga med klädombyte och hårfixning och sminkning. Kvällen blev riktigt trevlig äve n om jag var glad när de sista gästerna äntligen gick hem och jag och festens värdinna kunde ramla i säbg och sova.

På lördagsmorgonen var jag övertygad om att min stadiga viktnedgång denna vecka fått sig ett rejält bakslag för jag hade ju både druckit söta drinkar och käkat chips och godis hela kvällen. Döm min förvåning när jag ålockar fram kompisens våg och inser att jag inte bara inte gått upp, jag har gått ner hela sju hekto - och då hade jag redan hunnit äta frukost så den var medräknad även om jag var lite osäker på kompisens våg.

Idag när jag kom hem och innan jag tränat tänkte jag att det var bäst att kolla med min egen våg och jodå, det var ytterligare ett halvkilo som försvunnit trots att jag åt lite chips på lördagskvällen medan vi kollade på film och hade det gött. Jag antar att det är som de säger, allting med måttlighet så går det bra och med träningen får jag ju lite hjälp på traven även om jag inte tränat på hela långa helgen.

Den enda motion jag fått var den strax över en timma långa promenaden som jag och kompisen tog på lördagen. Uppför backe, nerför backe, snart var Anne hemma. Min kompis lever under illusionen att hon är en bergsget. Jag råkar veta att jag INTE är det men det blev ändå några uppförsbackar och trappor på hemvägen. Att det var förbannat kallt var faktiskt lite skönt den sista halvtimman även om det var jobbigt i bärjan.

Jag är verkligen ingen person som njuter av kylan även om jag oftast tål den riktigt bra om jag bara har på mig ordentligt med kläder. Långkalsonger under kläderna är ett måste och jag har både mössa och vantar när jag är ute med barnen på jobbet, ja, i fredags hade jag till och med två mössor. Imorgon slipper jag långkalsongerna eftersom jag ska sitta i möte hela dagen men på tisdag åker de på när det blir åk i pulkabacken.

1 kommentar:

  1. Så bra att ditt "slarv" med maten under helgen inte påverkat vikten negativt! :-)

    SvaraRadera