måndag 3 december 2012

Halmstrån

När jag ändå skriver om ämnet politik så ville jag bara nämna Nyheter24 och deras rent barnsliga påhoppet av Jimmie Åkesson som Aftonbladet skriver om på deras hemsida idag. Ja, den senaste tiden har inte varit rolig för Svergiedemokraterna och mest har man väl undrat vad det är för stolpskott som folk har röstat på, men bilden av Åkesson och hans Toblerone-hån av Mona Sahlin är att gripa efter halmstrån

Enligt Aftonbladet har Nyheter24 hittat en bild av Åkesson från 2010 då han var på en rockkryssning och på bilden syns han utklädd till långhårig hårdrockare, hålla upp en Toblerone och le mot kameran. Detta har nu på något sätt förvandlats till att han hånflinande gör narr av Mona Sahlins Toblerone-skandal. Det är så pinsamt ansträngt att jag knappt vet vad jag ska tycka och tänka annat än; Dumheter!

Efter den senaste tidens medieuppmärksamhet av partiet så känns det här mest som ett försök att slå ännu en spik i SDs kista, men allt man hittade var nubb som man slog i lite snett. Det är löjligt och barnsligt och jag undrar, har ingen på Nyheter24 någonsin tagit en bild där de håller upp något de fått eller kanske som de vunnit på Liseberg eller något liknande? Allt med ett fånigt litet leende på läpparna.

Nej, kom upp ur sandlådan och bedriv lite riktig journalistik istället, lite mer riktiga avslöjande om politiker och andra personer i maktpositioner som betett sig dumt. De finns ju bevisligen, både inom SD och andra partier, kungahuset och diverse högt uppsatta platser. Till oc med Aftonbladet som i vanliga fall är rätt så banala verkar tycka att det här är löjligt, hela artikeln andas ögonrullande och suckar.

2 kommentarer:

  1. Väl talat! Den svenska journalistkåren har alltför mycket fantasi, fram med riktiga nyheter i stället.

    SvaraRadera
  2. Du har helt rätt Anna. Förr i tiden kallades sånt här för mobbing och skitprat. Men man vet hur journalister är. Inkompetenta.

    SvaraRadera