tisdag 4 december 2012

Nytt läkarutlåtande

Förra veckan var jag på sjukhuset för att träffa min nya neurolog och fick då bland annat göra en ny neurologisk undersökning för att kolla saker som syn, balans, känsel och styrka. Vi pratade även om byte av bromsmedicin vilket jag redan har skrivit om och som med största trolighet kommer att bli av så snart jag fått göra en ny magnetröntgen. Idag fick jag ett nytt läkarutlåtande med posten.

I detta utlåtande stor det svart på vitt att 75% är så mycket jag kommer klara av att arbeta, utan vaga antydningar om att eventuell ny medicin kommer göra mig bra nog att jobba heltid. Hur nöjd jag än var med min förra neurolog så är nog den här snäppet vassare på att skriva sådana här utlåtanden som Försäkringskassan förhoppningsvis inte kan hitt anågot att opponera över.
"Patienten känner akut påkommen trötthet då energi tar slut helt och hållet. Ökat behov av sömn. Behov av vila/sömn efter arbetsdagen. Mycket begränsat i sitt sociala liv."
"Efter terapirevision [min anm. byte av bromsmedicin] kan man förvänta sig bättre skydd mot ev skov, att patient behåller nuvarande funktionsnivå. Delvis förbättring avs fatigue kan förekomma men detta skall utvärderas inom ca ett år. 100% arbetsförmåga kommer patienten inte att nå. Neurologiska bortfallssymtom är bestående."
"Patienten skall fortsätta med 75% arbete med hänsyn till ovanskrivet. Permanent 25% sjukersättning är aktuell."
Svårare än så var det alltså inte att få ett vettigt läkarutlåtande där min läkare faktiskt lyssnat på mig när jag förklarar hur fruktansvärt hårt fatiguen slår mot mig. Att hon dessutom förstod att min försämrade känsel och styrka är bestående känns som något av en seger. Hon är den första som faktiskt verkar ha lyssnat på mig när jag förklarat att känsel varit försämrad sedan mer än fem år.

Nu väntar jag på en kallelse till röntgen för ny MRI och sedan hoppas jag som jag tidigare skrivit att jag kommer få den nya bromsmedicinen. Innan dess ska jag på besök till Arbetsförmedlingen för ytterligare kartläggning efter att jag skrev in mig förra veckan. Min nuvarande tidsbegränsade sjukersättning går ut i slutet av året och Försäkringskassan tänker därför lämpa över mig till någon annan.

Min handläggare på Arbetsförmedlingen är verkligen jättebra så det känns inte särskilt oroväckande att vara inskriven hos dem på 25% innan Försäkringskassan kan tänka sig att ta mig tillbaka. Vid vårt nästa möte ska jag ta med mitt nya läkarutlåtande och fråga min handläggare hur hon tycker vi ska gå vidare, kanske kan jag slippa den här Arbetslivsintroduktionen och få fortsatt sjukersättning.

Men det får bli en fråga till vårt nästa möte om två veckor då jag även ska ta med mig en meritförteckning som tack och lov är barmhärtigt kort. Trots att jag nu är trettio år gammal så har jag haft väldigt få utbildningar och anställningar. Jag vet att det är meningen att vi ska byta jobb stup i kvarten och hela tiden utveckla oss för att förbli attraktiva på arbetsmarknaden, men vem fan har ork?

2 kommentarer:

  1. Du verkar ha fått ett tydligt och bra utlåtande från din nya neurolog! Jag har fått datum för min första behandlig med Mabthera. Den 16 januari blir det av :-)

    SvaraRadera
  2. Skönt att det blev bra. Det ordnar sig till det bästa ska du se:)

    SvaraRadera