tisdag 27 november 2012

Läkarbesök och shoppingterapi

Idag skulle jag ha jobbat en kort dag men eftersom jag skulle till sjukhuset och träffa min nya läkare så tog jag ledigt och bestämde mig för att istället ha en jag-dag. Efter läkarbesöket fick jag vänta på bussen i ungefär tjugo minuter medan jag irriterade mig mer och mer på en gaphals med mobil som ringde långa, arga och stressade samtal till diverse personer. Det var föga roande för alla andra i busskuren.

På bussen träffade jag bästa kollegan Jenny som var på väg till jobbet och vi pratade lite allt möjligt men mest om Lilla Stjärnan så klart eftersom jag är så vansinnigt kär i min systerdotter att jag inte kan låta bli att prata om henne. Kollegan och jag skiljdes åt på busstorget, hon tog nästa buss till jobbet och jag gick nerför gågatan för ett planerat besök på Dressman där julklapp till brorsan skulle inhandlas.

Det blev liiite mer än bara en julklapp
Jag tog ingången vid Åhléns och lyckades på något vänster komma därifrån med en påse t-shirtar och nya underkläder. På Dressman blev det inte en utan tre julklappar till brorsan. Vid det laget var jag riktigt i gasen och tod en sväng in på Kappahl där det slank med ett par sköna pyjamasbyxor i flanell, ett par stretchjeans och två julklappar till Lilla Stjärnan. Sedan var det lika bra att gå upp en trappa tänkte jag.

På GinaTricot är det farligt för de har både billiga och snygga grejer och jag kom ut med en påse med två linnen och en jätteskön långärmad collegetröja i lite tunnare material. Vägg i vägg med GinaTricot ligger Eurosko och eftersom jag tänkt köpa nya skor att ha på fötterna på nyårsafton, kikade jag in där också. Självklart hittade jag ett par snygga ankelstövlar och blev ytterligare några hundralappar fattigare.

Var lite tveksam till skor med platåsula men de är riktigt sköna
Nedtyngd av mina många shoppingkassar hann jag med en snabbvisit i matbutiken på bottenplan eftersom jag kom på att jag behövde köpa pålägg (morgonens frukost var en aningen torr) och efter det vågade jag inte vara kvar i byggnaden. Vid busshållsplatsen pratade jag med två jättetrevliga äldre herrar och efter lite skoj och skämt klev jag på min buss och färden gick hemåt i ett gråskaligt regnrusk.

Nu måste jag visserligen betala mina räkningar vilket jag antagligen borde ha gjort innan jag tog på mig de stora spenderarbyxrna, men så pass koll har jag att jag inte har ruinerat mig på dagens shoppingtur. I takt med att bankkontot blev tommare blev ju även min energinivå lägre och nu känner jag mig redo för en väldigt lång och välbehövlig tupplur så snart jag har petat i mig lite lunch.

1 kommentar:

  1. Det låter som om du haft en riktig toppendag vad gäller shopping :-))

    SvaraRadera