lördag 17 november 2012

Snuttiga spädbarn och truliga tonåringar

Idag har jag alltså träffat min systerdotter för första gången och när syrran väl lagt henne i famnen på mig så var det väldigt svårt att släppa taget igen. Jag tror jag var den som höll henne mest under det fyra timmar långa besöket, med några kortare avbrott för matning och vila. Men när hon vilat färdigt efter maten så fick jag henne igen och där sov hon sedan länge innan det var dags att bryta upp.

Eftersom mamma skulle köpa kattsand så åkte vi sedan till Överby köpcentrum för att inhandla detta och på väg in träffar vi min faster, hennes dotter och nittonåriga barnbarn. Det var länge sedan jag träffade någon av dem och det var trevligt att få en liten pratstund med faster och min kusin, men herregud, vilken sur och grinig tonårinsflicka som var med. Snäsig och alldeles så där... tonårig.

Efteråt skrattade jag lite och sa till mamma att det är skönt att man i alla fall växt ifrån det stadiet (mer eller mindre) men så här ett par timmar senare inser jag att någon dag kommer Lilla Stjärnan som låg och gottade sig i mina armar idag, vara en precis så där trulig tonårig. Men det är i alla fall skönt att veta att de växer ifrån det och så småningom blir fullkomligt normala vuxna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar