Annes laxsås med pasta
Det här behöver du till 4 portioner:
Det här behöver du till 4 portioner:
3-4 st laxfiléer
ca 2 dl olja
2 msk vitlökssmör
Paprikapulver
Oregano
3-4 dl creme fraiche
Salt och grovmalen svartpeppar
Så här gör du:
1. Blanda ihop oljan med vitlökssmör, paprikapulver och oregano
2. Skär laxfiléerna i kuber och marinera dem i oljan i ca 15 minuter
3. Lägg laxen i en stekpanna och stek lätt i några minuter
4. Tillsätt creme fraichen
5. Låt koka upp och sänk ner plattan, tillsätt ev. mer paprikapulver och oregano
6. Red av med maizena eller vetemjöl
6. Red av med maizena eller vetemjöl
7. Smaka av med salt och peppar
Servera med pasta och sallad
Låt er väl smaka!
Jag använde olivolja vilket blev lite väl starkt så jag var tvungen att maskera smaken med extra mycket kryddning. Det gör mig inte så mycket ör jag gillar kryddstark mat men för den som inte vill krydda så mycket och som heller inte gillar när smaken av olivolja tar över så föreslår jag att man använder en olja som är mildare i smaken. Till nästa gång kan jag tänka mig att använda röd currypasta i marinaden eller kanske blanda ner den i såsen. Lite strimlad paprika hade också passat bra men min grönsakslåda gapar sorgligt tom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar