söndag 6 maj 2012

Vita tänder botar MS

Jag kikade in på MS-bloggen så här på kvällskvisten, läste igenom några inlägg och kollade kommentarerna. Inlägget från 27 april hade en kommentar som fick mig att sitta med gapande mun och vitt uppspärrade ögon innan jag skakade på huvudet och tänkte att en del människor verkligen är fullkomligt knäppa och inte borde uttala sig om saker de tydligen inte vet ett skit om.
"Jag läste på den här sidan att det endast är spekulationer att amalgamfyllningar har samband med MS och att det inte finns bevis, men det gör det faktiskt. Amerikanska studier har påvisat samband för både MS och Parkinson. En kvinna jag känner till hade diagnosen MS och när hon gjort amalgamsanering blev hon frisk, hon är idag fortfarande helt frisk och arbetar nu heltid."
Min första tanke var; "Vad i helvete skriver du egentligen, ditt jävla korkade stolpskott?" Ja, milt uttryckt så blev jag heligt förbannad för det här är ju bara en omskrivning av andra korkade MS-relaterade saker jag läst och hört. Klassikern brukar ju vara "min systers mans fasters grannes kusin DOG av MS!" Ovanstående kommentar handlade ju om att bli frisk men är lika osann den.

För man blir inte frisk när man väl fått MS, det finns inget botemedel och det är definitivt inte att amalgamsanera sina tänder. Jag har självklart hört att det kan vara en av de bakomliggande faktorerna till att MS bryter ut, en av många så klart och det finns vad jag vet vissa bevis för detta även om jag är långt ifrån insatt i dessa studier. Men inte en enda av dem säger att man kan bli botad.

Jag har själv några amalgamfyllningar i tänderna. Jag åkte även på ett flertal omgångar halsfluss och körtelfeber som tonåring vilket jag läst kan vara en annan bakomliggande orsak till att man senare i livet får en MS-diagnos. När jag precis fått min diagnos deltog jag i en studie för att hitta gemensamma nämnare bland MS-patienter, frågor om vilka barnsjukdomar man haft, matvanor och arbete.

Med ovanstående logik så kanske folk skulle sluta jobba med starka rengöringsmedel och aldrig äta mejeriprodukter så att de också kan bli botade från sin MS. Det som retar mig mest är så klart det som alltid gör mig förbannad när okunniga människor tror att de vet något om den här sjukdomen, det faktum att nydiagnosticerade personer läser de här dumheterna och tror att de är sanna.

Jag går väl fan inte omkring och säger till cancerpatienter att de kommer bli sjukare om de äter bananer eller att deras cancer kan botas helt och hållet om de ordnar lite hemmagjord strålningsterapi framför microvågsugnen. Självklart kan det inte skada att amalgamsanera sina tänder men att det på något sätt helt skulle bota oss med MS är lögn och förbannad dikt. Vissa personer borde hängas up och piskas.

2 kommentarer:

  1. Jag har tagit bort amalgam ur mina tänder och jag har blivit frisk av det. Inte för att jag trodde jag skulle bli det heller...

    Jag resonerade så att när man har en sjukdom så kan man försöka ta bort onödiga belstningar på kroppen. Jag är i alla fall HELT säker på att jag inte blivit sjukare på grund av det jag gjort. Håller med om att det är trist med alla "mirakelkurer" som man läser om...

    SvaraRadera