lördag 26 maj 2012

Uppdatering om diverse

Den här helgen har jag besök av bästa vännen från Göteborg som är uppbjuden till ett bröllop här i trakten idag. Hon dök så klart upp redan i går eftermiddag och vi hann med att både grilla och sitta på balkongen och bälga i oss vodkadrinkar i ett rasande tempo innan solen försvann bakom det där jäkla trädet som gör att direktvärmen försvinner någon gång runt halv tio på kvällen efter några timmars gästspel.

Efter att i flera år ha bott i lägenheter med balkongen i sydläge och sol hela dagen pekar jag numera mot väst och den trista verkligheten att solen först visar sig på balkongen runt fyra-tiden på efetrmiddagen. Det enda som är bra med detta arrangemang är att den vid den laget är stekande het. Det negativa är att det oftast blåser en hel del där på andra våningen eftersom jag bor i en vindtunnel.

Veckan som varit har ändå varit extremt härlig och det som har varit smäktande hett och vindstilla på marknivå har uppe på min balkong varit en skönt varm bris soom har gjort att jag kunnat sitta ute varje dag efter jobbet och arbeta på den där färgpressen jag skrev om i mitt förra inlägg. Eftersom vännen är på bröllop hela dagen idag kommer det nog bli att jag sitter på balkongen sen när solen visar sig.

Ikväll, till vännens förtret, är det Eurovision som hon antagligen missar och som jag ska se för första gången på några år. De där delfinalerna har jag däremot struntat i att titta på, jag har helt lagt Melodifestivalen på hyllan eftersom deltävlingarna gör mig skitförbannad och nu har de börjat med samma elände i den stora tävlingen. Men kvällens final kommer jag definitivt att se, mest eftersom jag gillar Loreens låt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar