fredag 6 november 2009

Ondska

Många verkar tro att ondskan bor långt ner under marken, där nere i något avlägset Helvete. Detta är absolut inte sant för ondskan bor i ett smalt, dånande, klickande, skakande rör dit människor skickas in för att plågas. Det finare ordet för ondska är MR-röntgen men de kan inte lura mig, jag vet vad som finns i det där röret och jag skuttar inte direkt omkring av glädje över att skickas in dit igen inom en snar framtid.

Min läkare ringde nu på eftermiddagen för att prata lite om hur det gått med mina vakenhetsreglerande piller, med sjukskrivningen och så vidare. Jag lyckades även (äntligen!) meddela henne direkt att hon måste förnya mina recept, istället för att gå genom den snäsiga undersköterskan i receptionen. Dessutom ska jag få min journal hemskickad så att jag kan ta tag i det här med en ansökan till mitt försäkringsbolag.

Vi hade nästan hunnit avsluta samtalet innan hon säger, lite lätt nonchalant och i förbifarten "Också tar jag och bokar in en ny tid för MR till dig". Jag kan ju inte säga att det inte är på tiden, har inte fått en MR sedan tidig höst 2007, strax innan jag fick diagnosen. Jag har funderat länge själv på om det inte är dags för en ny, bara för att kolla läget och tydligen håller läkaren med. Men fy sjutton för att ligga där i all ondska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar