måndag 16 november 2009

Sabotörer!

Hade jag druckit morgonkaffe hade jag nog satt det i halsen när jag satt och läste tidningen. Rubriken i artikeln lyder "Telia saboterar piratspaning" och man tänker väl lite tills mans att jaha, så vadå? Ingen bryr sig väl särskilt mycket om att staten vill sätta dit nätpiraterna, väldigt få är de som ens orkar bli upprörda över att det finns fildelning. De där piraterna är ju egentligen rätt så harmlösa.

Det vet självklart ansvariga för tidningen och reportern som skrivit artikeln, samt de ansvariga häxjägarna - förlåt, jag menar åklagarna och film- och musikbranschen. Så efter att ha ha nämnt i förbigående att det blivit svårare att sätta dit fildelare nu när Telia raderar sina trafikuppgifter (ip-adresser), så kör den intervjuade åklagaren - och reportern - en fuling och menar att det även är svårare att fånga andra brottslingar.

Här kommer det fula, för dessa andra brottslingar är inga mindre än de som sysslar med barnporr. Åklagaren vet så klart att alla vi som lite nonchalant viftar med handen åt fildelning, i de flesta fall blir upprörda av barnporr, pedofiler och annat lurt folk som ränner omkring. Själv blev jag mest "I see what you did there" och var tvungen att sätta mig här och skriva om det. Nu ska jag återgå till jobbet så här på måndagsmorgonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar