fredag 6 november 2009

Starka grejer

Imorgon ska jag höja dosen piller, från en plus en, till två plus en. Blotta tanken på att behöva gå igenom hela cirkusen med migränhuvudvärk igen ger mig en gnagande känsla i bröstkorgen, men vad ska man göra? Det som gnager mest är nog dock tanken på att göra en ny MR, att åka in i det där röret och... Usch! Jag försöker intala mig själv att det kommer gå bra, men samtidigt är jag rädd, av flera olika anledningar.

Eftersom jag är lite lätt klaustrofobisk så skapas ju en hel del stress, särskilt nu när jag vet hur det är att ligga där inne. Sist gång var jag nervös, men nu känner jag nästan lite ångest och som att väggarna sluter in omkring mig. Dessutom är jag rädd för vad de kan tänkas hitta, nya plack, aktiva inflammationer, större och fler skador. Jag försöker tänka positivt men just nu tänker jag endast på sådant som kan gå fel och är hemskt.

Jag vet ju hur jag mår, vet att armen inte är som den ska, vet att balansen inte är som den ska, vet att minnet och inlärningsförmågan tagit stryk. Samtidigt som jag vill veta så vill jag inte veta, vill inte behöva ta tag i detta med att jag kanske blivit sämre sedan sist gång jag gjorde magnetröntgen - samtidigt som jag så klart vet att jag haft flera skov och så ledes borde ha fler plack. Det känns ändå rätt pissigt just nu...

4 kommentarer:

  1. Hej
    Vad ska jag säga tycker synd om dig. Inför själva unders finns inte möjligheten till stesolid innan? Arbetar sjäv som röntgensjuksköterska och har ms. Vi brukar rekomendera detta till våra pat. som är oroliga samt har klaustrofobi? Får du ta med egen musik?
    Sen förstår jag oron för vad bilderna ska visa, men som min läkare har sagt: Antalet plack har inget med hur sjuk du är i sjukdomen eller handikappad. En person kan ha 70 plack och må skit bra sedan nästa person har bara 8 st och är sjukare. Sen är det så att man har inflammationer utan att man märker av något skov. Så var inställd på att du förmodligen har fler plack nu än för 2 år sedan, men tänk nu, under och efter undersökningen på hur du mår nu.
    En sak jag undrar över varför ska du göra en ny unders för? Fungerar inte bromsmedicinen på dig dvs har du haft många skov trots medicinering? Jag frågade min läkare om jag skulle göra någon ny kontroll efter 1 års användning av avonexet. Han sa då att bilderna hjälper en vid diagnostiken samt det jag har skrivit ovanför.
    Håller tummarna för dig!!
    Marie

    SvaraRadera
  2. Hej Marie
    Tack för svaret. Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag ska göra en ny röntgen, det var min läkare som undrade hur länge sedan det var jag gjorde en och när hon fick veta att det var lite över två år sedan så tyckte hon det var dags för en ny. Jag ska höra mig för om stesolid, tack för tipset, och egen musik får jag ta med (även om jag glömde det sist gång).
    //Anne

    SvaraRadera
  3. Hoppas det går bra Anne! Förstår att det känns jobbigt. Har själv varit inne i den där några ggr. Är inte klautrofobisk men resultatet är ju alltid oroande :(

    SvaraRadera
  4. Vet hur det känns att ligga där på helspänn, alla tankar som far genom huvudet både innan, under tiden och efter. Klart att du känner oro och ångest, tänker på dig. kram Jenny!

    SvaraRadera