tisdag 21 juli 2009

Otur

Jag måste bara berätta en sak innan jag stänger ner datorn och gö lite nytta här hemma hos Tez (ska diska och ta ut soporna hade jag tänkt). För det första, jag tänker aldrig åka på en bussresa igen, någonsin. Det var inte så mycket bristen på sömn, bekväma säten eller det faktum att ryggen kändes som den blivit vriden och rumpan som om någon piskat den med en rottingkäpp - nej, det var värken inne i kroppen.

För självklart får man inte vara MS-fri ens på sin semester. Både på resan ner till Spanien och på hemvägen har jag haft sådana fruktansvärda smärtor på nätterna, det har verkligen vridit sig i mig och jag har varit nära att gråta mer än en gång. På vägen ner trodde jag att jag skulle kräkas, så ont hade jag. På vägen hem trodde jag att jag skulle slippa smärtan men den smög sig på efter ett par timmar av att försöka somna.

Näst sista natten i Spanien, natten till fredag, fick jag dessutom magkatarr. Lika äckligt smärtsamt som alltid och inga tabletter att tillgå eftersom de lämnats hemma. Jag fick en halsbrännetablett av Tez men den hjälpte inte. Istället satt jag upp i sängen och försökte att inte jämra mig så att Tez skulle få sova, och sedan var jag uppe och kräktes. Det blev inte så mycket bättre efter det men till sist somnade jag av ren utmattning.

Sedan hände det igen igår, inte ens fem minuter in i filmen. Kan ni tänka er ett värre ställe att drabbas av akut magkatarr på än i en fullsatt biograf? Vi satt nära mitten så när jag suttit och våndats en stund och kallsvettats som fan, bestämde jag mig för att jag måste kräkas och då var jag tvungen att kämpa mig förbi hela långa raden av folk som satt och kollade - och sedan tillbaka efter mitt äckliga toalettbesök.

Till skillnad från natten jag tillbringade i Spanien med min onda mage, så hjälpte det faktiskt att kräkas och jag kunde njuta av resen at filmen utan problem. Filmen var slut runt halv tolv och vi tog bussen tillbaka hem till Tez - och när vi kliver av bussen vid hennes hållplats minns jag att jag ,åste ta min spruta. Så det blev det sista jag gjorde igår kväll innan jag föll i säng och somnade efter minimalt vridande och vändande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar