måndag 26 september 2011

Sömnbrist

Jag försökte få tag på läkarsekreteraren förra veckan för att ordna en telefontid med min läkare men fick via telefonsvarare veta att hon säktes igen på måndag klockan 8.30. I alla fall var det vad jag trodde att jag hörde och tyckte direkt att det passade så bra in med mitt arbetsschema eftersom jag inte börjar jobba förrän halv elva idag och då skulle jag kunna ringa och boka telefontid i lugn och ro. Igår kväll gick jag och la mig i god tid för åtta timmars sömn och somnade i glad förvissning att måndagen skulle bli en bra dag...

Jag borde ha fattat redan där att något skulle gå fel och mycket riktigt, ALLT gick fel. Klockan tre på morgonen vaknade jag med brännande fötter. Min MS hade bestämt sig för att visa sitt fula tryne och jag låg i säkert fyrtiofem minuter med kylklampar invirade i handdukar på kroppen. När fötterna börjat svalna lite började arbetet med att kyla ner resten av kroppen; fotlederna, knän, höfter, ryggen. Har ni någonsin legat med ett isblock i korsryggen klockan fyra på morgonen och somnat? Det är blött i sängen när man vaknar en timma senare.

För ja, klockan fem var det dags igen även om jag inte minns vad det var som väckte mig den gången, och sedan strax innan sju när min katt bestämde sig för att väcka mig genom att skrika så högt han kunde. Efter denna pärs ville jag bara få sova och slippa tänka på att ens ringa till läkarsekreteraren, men jag släpade mig upp strax efter åtta och väntade på att klockan skulle bli halv. Jag knappar in numret, lyssnar på ringsignalerna... "Du har ringt telefonnummer ****-*****. Personen du söker träffas åter imorgon klockan 8.30."

Jag bara stirrade på telefonluren i min hand och sedan, mycket lugnt och stilla, sa jag; "Men vad fan?" Visserligen följdes denna lugna fråga av lite argt muttrande och en fast övertygelse om att jag inte alls hörde fel förra veckan, att de faktiskt sa måndag och nu försöker de bara jävlas med mig. För hur kunde jag höra så fel? Hade det inte varit för det där telefonsamtalet hade jag ju onekligen fått sova ostört i natt, det är ju bara när jag antingen måste gå upp tidigt eller har något att göra på morgonen innan jobbet som jag aldrig får sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar