fredag 13 februari 2009

Äntligen fredag!

Nu var den här, den efterlängtade fredagen och hela helgen som ligger utbredd framför en som en enda stor tom målarduk. Jag har ritat några pennstreck på den där målarduken, lite linjer att hålla sig innanför, men vilka färger som kommer användas vet jag inte än. Vad jag vet är att jag kommer ta det lugnt, njuta och bara vara hela långa helgen - och måndag för då är jag ledig. Bäst att passa på under sportlovsveckan.

Idag ska jag inte göra någonting alls, bara sitta framför datorn, kanske kolla lite på Supernatural, snacka skit med några kompisar och äta den där goda chokladen som jag köpte på vägen hem från jobbet. Imorgon blir lite mer intensiv, ska bland annat tvätta och städa - det är verkligen på tiden nu att ta tag i de där dammråttorna som bosatt sig under sängen. På kvällen blir det biljard och att vara sällskaplig för hela slanten.

Resten av helgen ska ägnas åt mer slappande och lite jobb. Har lite saker jag måste förbereda inför nästa vecka, bland annat ska jag ha utvecklingssamtal och måste pyssla med hans portfoliopärm så att jag har något att visa upp för mamma när hon kommer. Har lite i den men det mesta ligger på datorn och vill gärna kunna ha lite fler bilder i pärmen på tisdag eftermiddag när det är dags för samtal.

Men det är då och nu är nu - och nu tänker jag ta igen mig. Det har varit en jätteskum vecka, vet inte alls vad det varit med mig. Har inte alls känt mig särskilt pgg eller vidare trevlig för den delen. Idag på eftermiddagen började tålamodet tryta rejält. Vissa barn ställer samma fråga sex gånger i rad och sedan utspritt sex gånger till under dagen, tills man tror man ska bli helt galen. Dessutom har de varit hemskt tjatiga idag.

Eller så är det bara jag som varit ovanligt lättirriterad. Idag har jag verkligen inte orkat med de tusen frågorna om rena jävla petitesser. Nej, jag vill inte leka monster och jaga dem. Ja, det barnet är hemma idag för att han är sjuk. Nej, jag vet inte varför det barnet hela tiden ställe´r samma fråga - eller varför du ständigt frågar varför hon gör på det sättet. Jag vet verkligen inte varför ni tvunget ska vara asjobbiga just idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar