söndag 1 februari 2009

Jag bor med tre demoner

Mina katter är ondskefulla. I natt gick jag och la mig strax före två och halvsov i någon timma innan jag blev väckt av ett jävla oväsen. När jag rullade ur sängen och gick för att undersöka hittade jag Bast inträngd bakom toaletten medan de andra två satt och glodde på henne och hon skrek och morrade åt dem eftersom de vägrade flytta på sig. De ville inte skada henne, bara retas, men hon får såna ljudnivåer när hon känner sig trängd.

Nu har Chai ett rivsår på näsan eftersom han höll på att jävlas med henne och det kan han gott ha när han beter sig dumt. Knasen brukar klara sig undan, han är gärna med och jävlas men Bast ser honom inte som ett hot. Det är den andre jätten som gör henne helt vansinnig och hon måste bara morra åt honom. Det låter på henne som att hon håller på att bli mördad ibland, men när man kollar så sitter Chai bara och glor på henne.

Usch ja, dessa förbannade katter. Jag älskar dem, men de gör mig galen ibland. Just nu är det lugnt, Bast har gått och lagt sig på sin nya sovplats i sängen och Knasen ligger på soffryggen och nickar till, medan Chai sitter på köksbordet och bevakar gården. Köksbordet är hans favoritplats i hela lägenheten, förutom sängen där han ligger på nätterna. Jag har en mycket bestämd katt som har beslutat att sängen är till för honom och mig, och ingen annan.

1 kommentar: