söndag 22 februari 2009

Vinter, vår och sommar

Idag känns som en bra dag. Solen skiner, himlen är blå och jag har precis ätit lunch och skurat av min diskbänk så att den är ren och luktar gott. Det enda tråkiga är att snön håller på att smälta bort, detta efter att det snöat i tre dagar och kommit ett härligt tjockt lager snö. Hade hoppats att snön skulle få ligga kvar ett tag till, men kanske kommer det bli kallare snart igen så att all snö inte hinner försvinna.

Visserligen börjar det bli lite sent, redan slutet av februari, men när man knappt haft någon snö på hela vintern så vill man ju att den ska få ligga kvar länge när den väl kommer. Fram till slutet av mars gör det ju ingenting om vi har snö, men sedan får allt våren komma. Ser fram emot alla gröna skott och nickande gula påskliljor i rabatterna. När man kan känna i hela kroppen att våren och sommaren är på väg.

Då är det härligt att leva och bara vara. Sedan kommer sommaren och den ser jag fram emot ännu mer. Förra sommaren må ha varit olodlig varm, men det var det bästa jag mått på evigheter. Trots att man flämtande smyger runt inomhus, gömmer sig bland skuggorna och nära nog dör bara man tittar ut, så gör hettan gott. Jag hoppas det blir en lika olidligt varm sommar i år också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar