måndag 25 april 2011

Kasta sten i glashus

Jag ska väl inte säga något egentligen, men fy fan vilket tråkigt folk vi är! Jag satt precis och ödslade bort fem minuter på att klicka runt bland olika bloggar genom att använda den där behändiga knappen Nästa Blogg högst upp på sidan. Vad hittar jag? Ingenting! Tråkigt, tråkigt, tråkigt! Gnäll och skryt och totalt ointressanta inlägg om den senaste festen, bilder på för all del söta barn och skitfula bilar, motorcyklar och tatueringar.

När jag väl kom till en sida där inläggen inte bestod av tre rader text och/eller en bild, så handlade det mestadels om observationer och teorier uppfunna på fyllan och vi vet ju alla hur roliga de är när man nyktrat till. Är detta verkligen allt vi har att erbjuda? Medelålders gubbar som åker motorcykel och tror de är coola, gnälliga 20-åriga tjejer me
d ååångest och storbystade blondiner med mer silikon än hjärna? Vad fan liksom.

Jag funderar på om det kan vara något slags symptom på dagens samhälle, något som faktiskt inte skulle förvåna mig nämnvärt mycket. Gubbarna med 40-årskris är väl visserligen de samma, men flickorna med ärr på armarna och de ointelligenta wannabeemänniskorna är något som det blvit mer och mer av under de senaste femton, tjugo åren, de uppmärksamhetskåta vars enda mål i livet är att synas och bli sedda.

Så vart tog alla smarta människor vägen, de som faktiskt har något att säga, de som tittar på världen runt omkring sig och ställer frågor? De som i alla fall någon gång ibland inser att världen är större än de själva och om de ska välja högklackat eller tennisskor när de går och fikar på stan är rätt ointressant. Vart är alla människor med något intressant att säga, de där som skriver så att man rycks med, sugs in, fastnar i deras tankar?

Jag vet så klart att en blogg är lite som en offentlig dagbok, det är meningen att man ska skriva om sitt liv och vad som händer i det, men ärligt talat, har vi verkligen blivit så ytliga att allt vi har kvar att skriva om är våra bilar, på vilket café vi fikade och vem som hade den snyggaste klänningen på nattklubben? Är det ingen jävel som använder sin hjärna längre? Jag får väl helt enkelt fortsätta leta.

3 kommentarer:

  1. Ja det finns massor ytligt skräp därute. Vill tipsa om två riktigt bra bloggar som jag följer, och som handlar om livet här och nu.

    http://ikroppenmin.blogspot.com/

    http://therealcolombo.blogg.se/

    SvaraRadera
  2. glömde den här också, han e en riktig klippa
    http://georgeschottl.wordpress.com/
    Måste läsas!!!

    SvaraRadera