söndag 22 maj 2011

Melankoliskt väder

Det regnar idag, jag hör smattret mot rutorna och ser hur dropparna studsar upp från marken, virvlar över asfalten och försvinner ner i avloppsbrunnen på gården utanför. Det gula dammet från träden, det där som får mina ögon att rinna och näsan att klia, det sveps med ner av vattnet medan vinden får trädkronorna att vagga från sida till sida. Det är dagar som idag när jag förr brukade krypa upp i soffan med en bok och bara njuta.

Det var länge sedan jag gjorde det, njutningen är borta från de där stunderna och allt som finns kvar är chansen för ångesten att attackera när jag släpper ner garden. Jag sysselsätter mig istället med meningslösa små saker jag egentligen inte vill göra. Jag plockar ur diskmaskinen och går och känner på den rena tvätten om den torkat än. Ständigt går jag till lylskåpet och köksskåpen bara för att stirra på innehållet och gå därifrån.

Jag är inte hungrig eller ens sugen på något, jag har bara inget bättre för mig. Men nu har jag tittat för sista gången, nu måste jag göra något, så även om det regnar så tänker jag dra på mig skor och jacka och bege mig ut i regnet, i hopp om att klara tankarna lite. Det blir ingen lång promenad, jag vill inte komma hem genomblöt och frusen, men en stund ska bli skönt. Bara för att ha något vettigt att sysselsätta mig med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar