onsdag 25 mars 2009

Diverselådan

På fredag blir det en tung påse att bära med sig hem från Apoteket. Jag har nämligen ringt och beställt nya mediciner nu som ska hämtas på fredag eftermiddag, vilket passar bra eftersom jag jobbar till klockan fem och då kan jag sticka iväg direkt efter jobbet. Ska hämta nya lådor med bromsmedicin, Alvedon och den här nya spännande knarkiga medicinen som är menad att hålla mig vaken mer än sex timmar i sträck.

Just nu är det väl lite si och så med vakenheten och sex timmar är nog en smula optimistiskt de flesta dagar också. Är jag igång mer än åtta timmar, även om jag inte gör något särskilt, så slocknar jag oftast och sover i tre timmar vare sig jag vill eller inte. Så hurra för nya mediciner och hurra för fredag och hurra för mig som äntligen ska få en chans till ett vaket, normalt liv utan att sova bort mer än halva dygnet.

Igår eftermiddag sov jag i fyra och en halv timma och sedan ytterligare sju timmar inatt - och natten innan det sov jag också sju timmar, plus the tre timmar jag sov mitt på dagen. Det är rätt normalt för min del just nu, men det har faktiskt börjat bli bättre i och med att det blivit längre och ljusare dagar. Tror att jag börjat sova så här mycket igen de sista dagarna på grund av att jag varit sjuk, man blir rätt matt.

Nu känns det mycket bättre även om magen inte är helt återställd, men jag ska i alla fall till jobbet imorgon. Chefen ringde igår vid lunchtid och vi bokade om mitt lönesamtal tills imorgon. Blir matt bara jag tänker på det, särskilt med tanke på vissa dumma kommentarer han hävt ur sig på sista tiden - och som jag skrivit om här i bloggen - som inte direkt får mig att känna något större förtroende.

Men jag har i alla fall skrivit en lååång lista på allt jag gör varje dag på jobbet, allt ansvar jag har, allt jag gör utanför min arbetstid och planeringstid. Fast nu ska jag försöka sluta göra fler timmar än jag ska, både eftersom jag gått ner i arbetstid av en anledning och eftersom jag tycker det är rätt jobbigt med en massa komptimmar att ta ut men ingen tid att ta ut dem på eftersom det är svårt att hitta en passande dag.

Jag tog ut en kompdag på sportlovet så nu är jag nere i ett fåtal komptimmar att ta ut - om man nu inte räknar med det faktum att jag har en hel dag att ta ut efetrsom 6 juni infaller på en lördag i år och är man inte ledig den dagen så förlorar man en av sina röda dagar - eller nått sånt. Så alla som jobbar på annandag pingst (tror jag det var) får ta ut en kompdag. Jaha... När då? För man får ju inte sätta in vikarier den dagen.

Men det ska väl lösa sig på något sätt, kanske tar ut den dagen nu under påsklovet eller så spar jag den tills efter sommaren och kanske tar ut den som en slags extra semesterdag. Men det får tiden utvisa. Just nu har jag andra saker att tänka på, som morgondagens lönesamtal, och om jag ska ta en dusch nu eller ikväll, och vad jag ska äta till middag idag när jag faktiskt vågar äta något mer än rostade mackor med smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar