söndag 29 mars 2009

Supergott, superenkelt

(Så här kan det se ut när det är färdigt. Mums!)

Dagens recept - Pasta och tonfisksås
Du Behöver till 4 portioner:
Pasta (tagliatelle, penne, fusilli) efter aptit
400 g tonfisk (2 små konserver, tonfisk i vatten)
1 mellanstor purjolök
ca 3-4 dl ostsås
2tsk oregano (eller efter smak)
Salt och grovmalen svartpeppar efter smak
Broccoliknippen och ärtor kan användas om man så vill
Så Här Gör Du:
  1. Smält en klick margarin eller smör i en kastrull (jag brukar använda flytande margarin)
  2. Finstrimla purjolöken och fräs upp tillsammans med hälften av oreganon
  3. Häll av vattnet från tonfiskkonserverna och häll ner med purjolöken, koka upp
  4. Red av (ca 0,5dl vatten och 0,5msk vetemjöl, vispa slät med en gaffel innan redningen används)
  5. Sänk värmen på plattan till ungefär hälften, rör ner ostsåsen (enklast att köpa färdig, Simply Cheese är godast, överkurs att göra egen sås)
  6. Krydda med resten av oreganon, salta och peppra efter smak och tycke
  7. Vänd ner tonfisken i såsen (rör eller mosa ej, tonfisken ska vara i stora bitar)
  8. Låt stå på låg värme medan pastan kokas (såsen behöver ej kokas upp)

Servera med en god sallad och/eller vitlöksbröd

Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar