Dagens recept - Pasta och tonfisksås
Du Behöver till 4 portioner:
Pasta (tagliatelle, penne, fusilli) efter aptit
400 g tonfisk (2 små konserver, tonfisk i vatten)
1 mellanstor purjolök
ca 3-4 dl ostsås
2tsk oregano (eller efter smak)
Salt och grovmalen svartpeppar efter smak
Broccoliknippen och ärtor kan användas om man så vill
Så Här Gör Du:
- Smält en klick margarin eller smör i en kastrull (jag brukar använda flytande margarin)
- Finstrimla purjolöken och fräs upp tillsammans med hälften av oreganon
- Häll av vattnet från tonfiskkonserverna och häll ner med purjolöken, koka upp
- Red av (ca 0,5dl vatten och 0,5msk vetemjöl, vispa slät med en gaffel innan redningen används)
- Sänk värmen på plattan till ungefär hälften, rör ner ostsåsen (enklast att köpa färdig, Simply Cheese är godast, överkurs att göra egen sås)
- Krydda med resten av oreganon, salta och peppra efter smak och tycke
- Vänd ner tonfisken i såsen (rör eller mosa ej, tonfisken ska vara i stora bitar)
- Låt stå på låg värme medan pastan kokas (såsen behöver ej kokas upp)
Servera med en god sallad och/eller vitlöksbröd
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar